Maigret er etterspurt

IMG_1408

Vi fikk nylig spørsmål fra en av våre kunder om å utgi flere Maigret-bøker i Storytel, noe som fikk oss til å hive oss rundt og kontakte dem som det var nødvendig å kontakte, blant annet skuespiller Nils Ole Oftebro. Han er nå i gang med innlesingen, slik at du kan glede deg til masse deilig lytting til denne klassiske Europa-krimmen. Vi ber om forståelse for at det vil ta litt tid å få dem ut på Storytel – det tar jo tid å spille dem inn.

maigret005

Georges Simenon (1903-1989) var en meget produktiv belgisk forfatter. Han skrev over 200 romaner og 150 noveller – pluss faktabøker og artikler. Han er mest kjent for sine 75 romaner og 28 noveller om kriminaletterforskeren Jules Maigret. Bøkene hans har blitt trykket i mer enn 550 millioner eksemplarer over hele verden. Atskillige romaner har også blitt til film og tv-serier i Frankrike, England, Spania og Australia.

Det fins allerede sju Maigret-bøker i Storytel. Nils Ole Oftebro leser inn ytterligere ti. Den første blir Peter fra Latvia (1929), og så følger flere av Simenons beste og mest populære titler, blant andre Den gule hunden og Maigret får prøve seg, som handler om hans aller første sak. Oftebro trenger neppe presentasjon etter et langt liv i norsk film og teater, ofte i tøffe machoroller. Han har selv lest de fleste Maigret-bøkene i sin ungdom, og gleder seg til å gi den spesielle politimannen Maigret en norsk stemme – ny og frisk, men likevel  med veteranens pondus og eleganse.

Vi regner med at de blir seriestart i juni 2019, og så kommer en ny bok i måneden.

Maigret er etterspurt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s