Breidablikk – ny serie på lyd

Alene i snøen ligger en jente – frossen og forkommen – da Engeløyas doktor kommer forbi i hesteskyssen. Han er på vei hjem fra et sykebesøk. Han tar med seg jenta hjem og redder hennes liv. Hun mangler familie, og hun blir som en datter for ham.

Dette er starten på Trine Angelsens serie Breidablikk, som også er navnet på doktorgården i bygda, sentrum for mye drama, kjærlighet, glede og spenning.

Trine Angelsen er født i Lofoten og bor på Fauske. Hun har i mange år vært den mest produktive og mest populære forfatteren i Nordland. Henne serier Havets datter, Thea og Hverdagsengler har alle vært store suksesser og leserfavoritter. Ikke bare blant nordlendinger, selv om folket nordfra kjenner seg godt igjen i miljø, mentalitet og dialekt.

DSC00561
Forfatter Trine Angelsen og skuespiller Sibeth Hoff på scenen i Bodø bibliotek. Trine fortalte om Breidablikk, og Sibeth sang og leste høyt fra serien – som en levende lydbok. Alle foto: Bjørnar Jakobsen

Breidablikk har siden 2015 vært blant de aller mest populære serieromanene, og nå har den også kommet som lydbok i Storytel. Første bok er allerede tilgjengelig, og nr 2 kommer i Storytel-appen 7. juni.

DSC00544
Trine Angelsen og Sibeth Hoff i lydstudio hos NRK Nordland i Bodø.

Sibeth Hoff har lest inn Breidablikk-bøkene, og har forhåpentlig truffet godt med dialekten. Sibeth er datter av Nordlands populære visedikter og sanger, Trygve Hoff. For en tid siden opptrådte Trine Angelsen og Sibeth Hoff sammen på biblioteket i Bodø. De to fant virkelig tonen og hygget seg sammen med sine lesere og lyttere. Trine fortalte om Breidablikk og forfatterlivet, Sibeth sang Trygves og egne viser – og leste høyt fra serien. Hun valgte ut et avsnitt med de søte, gamle damene Tora og Betsy, og da ble det selvsagt god latter blant lytterne.

DSC00572
Muntert på lanseringen av Breidablikk i Bodø: forlagssjef Tomas Algard intervjuet forfatter Trine Angelsen og skuespiller Sibeth Hoff, som leser lydboka.
DSC00549
Trine Angelsen og Sibeth Hoff i TV-studio hos NRK Nordland i Bodø.

Du finner serien her

Ikke medlem? Prøv Storytel gratis i 14 dager

Breidablikk – ny serie på lyd

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s