10 lydboktips til påsken!

Boktips

For mange betyr påskeferie etterlengtet tid til bøker, både på papir og i øret. Lydbøker er perfekt å lytte til på ferie, enten du er på biltur på vei til fjellet, tilbringer fridagene på en kafé, eller ligger på en solfylt strand. Påsken er gjerne forbundet med krim og spenning, men det finnes minst like mye å velge mellom for deg som heller lytter til en god roman, eller ønsker å samle barna til en fin fortelling med sanger og lydeffekter. Her får du ti lydboktips til påsken!

Tårn1. Tårn av Bernt Rougthvedt

En nervepirrende fortelling med handling fra 2. verdenskrig. Tårn er en thriller av god, gammel klasse, slik vi kjenner fra bøkene til Eric Ambler, Ian Fleming og Alistair MacLean. Forfatteren har moret seg med å puste liv i gamle klisjeer, og boken er full av referanser til både kvalitetskrim og detektivhefter, tegneserier og Hitchcock-filmer. Samtidig er boken gjennomsyret av forfatterens enorme kunnskaper om Norge under Den 2. verdenskrig. Bernt Rougthvedt har maktet å gjenskape den paranoide verden som norske motstandsbevegelse var nødt til å bevege seg i.

Lytt til boken her!

tredjeperson2. Tredje person entall av Vigdis Hjorth

Hjorth skriver eksistensielle bøker om menneskers vilkår og livsvalg, og har et skarpt blikk for aktuelle temaer i samtiden. I denne boken møter vi Hulda Kråkefjær, som lever et destruktivt liv, til tross for at hun kommer fra en god familie. Hvorfor har det gått så dårlig med Hulda? Hvordan kunne det gått annerledes? I hvilken grad kan man styre skjebnen? Om boken skriver Dagbladet: «Hjorth forsker, som før, på kreftene som herjer i menneskene. Hun er en skarpsindig forfatter, og det hele er underholdende, intenst og velskrevet».

Lytt til boken her!

Purriot3. Purriot og skimysteriet av Bjørn F. Rørvik

La barna være med på å løse påskemysterier med mesterdetektiven Purriot! Dette er den tredje boken i Purriot-serien, en serie krimmysterier for barn. Helten Purriot er en herlig blanding av en kjent belgisk detektiv og en purre, en nærmest uslåelig kombinasjon. Det er VM i Norge, og alt ligger til rette for gullmedaljer til Norge. Men så skjer det utenkelige. En av de første nettene under VM stjeles skiene til den beste av de alle, Gunnar Granbarbråten. Alle skiene! Saken er klar: Purriot må fram med lupen og løse det store skimysteriet, ellers spøker det for norsk gull.

Lytt til boken her!

Krigsdagbøker.jpg4. Krigsdagbøker 1939-1945 avAstrid Lindgren

Gjennom hele andre verdenskrig førte Astrid Lindgren dagbok hvor hun skildret hverdagslivet i Stockholm, men også skrev sine betraktninger rundt de storpolitiske hendelsene i verden. I tekster fylt av skrekk og dyp sorg gir krigsdagbøkene en svært personlig skildring av hvordan dramatiske verdenshendelser virker inn på oss alle. Viktige tekster fra en av våre aller kjæreste forfattere.

Lytt til boken her!

Rimeligtvil5. Rimelig tvil av Chris Tvedt

Dette er den første boken i Mikael Brenne-serien, og debutboken til Rivertonvinneren Chris Tvedt. Begjæret etter nytelse og penger kan drive et menneske langt, og advokat Mikael Brenne er ikke bedre enn andre. Han er rundbrenner på byen og driver eget advokatbyrå. Den dagen to serbere med dyre dresser og tvilsomme hensikter dukker opp, blir fristelsen for stor. Han ser muligheten til å redde firmaet økonomisk og påtar seg rollen som deres forretningsadvokat. Når Mikael bestemmer seg for å bryte samarbeidet, blir han tvunget til å overskride grenser han ikke trodde var mulig, og situasjonen blir både blodigere og vanskeligere enn han hadde forestilt seg.

Lytt til boken her!

Etterdeg6. Etter deg av Jojo Moyes

Leste du den internasjonale bestselgeren Et helt halvt år, eller så den på kino? I den etterlengtede oppfølgeren møter vi Lou Clark igjen. Etter halvåret med Will Traynor, er Lou klar til å gripe alle muligheter livet gir henne. Men hun slites mellom fortidens hendelser, nåtidens forpliktelser og valgene hun må ta for fremtiden. Etter deg er en gripende historie om kjærlighetens styrke, og hvordan de valgene vi tar kan forandre våre liv for alltid.

Lytt til boken her!

sapiens7. Sapiens av Yuval Noah Harari

Den internasjonale bestselgeren Sapiens, som kom på norsk i fjor, handler om menneskehetens historie, fra de aller første menneskene på jorden for 70 000 år siden. Har alle fremskrittene gjort oss lykkeligere som rase? Kan vår atferd noensinne frigjøres helt fra våre forfedre? Og hva, om noe, kan vi gjøre for å påvirke historiens gang i de kommende århundrer? På en fantastisk spennende, tankevekkende og fascinerende måte og med imponerende letthet manøvrerer Yuval Noah Harari mellom ulike forskningsområder og perspektiver når han tar oss med fra homo sapiens’ første skritt på jorden og frem til i dag.

Lytt til boken her!

Lillegruffalo8. Lille Gruffalo av Julia Donaldson.

Gruffalo er et av verdens mest populære monstre! Den første boken har solgt over 10,5 millioner eksemplarer og vunnet flere priser for barnelitteratur. I Lille Gruffalo er det vinter og mørkt i skogen. Gruffalo forteller barnet sitt om den store, stygge musa som bor der inne. Men Lille Gruffalo er nysgjerrig, hun, og vil selv finne ut om denne musa er så skummel som pappaen sier. Historien er fortalt med musikk og effekter, samt en sang: Lille Gruffalo-sangen.

Lytt til boken her!

frostimai9. Frost i mai av Sarah Jio.

En rørende, engasjerende fortelling om kjærlighet, vennskap og håp, fra den bestselgende forfatteren. Vi møter Vera Ray, som befinner seg i Seattle i 1933, og journalist Claire Aldridge, i 2010. Daniel, Vera Rays tre år gamle sønn, forsvinner i en snøstorm. Når Claire kommer over saken med den forsvunne gutten, blir hun nærmest besatt av et ønske om å løse den. Samtidig finner hun ut at det er en uventet forbindelse mellom henne selv og Vera.

Lytt til boken her!

Løvungen10. Løveungen og Frøken Kanin: Honningmysteriet av Tor Åge Bringsvær.

Løs mysterier med kosedyrene til Karsten og Petra! Løveungen og Frøken Kanin leker at de er detektiver, og hjelper Politimester Nasse med en vanskelig sak. Noen har stjålet honningkrukka til Bamsefar. Hvem kan være den skyldige? Denne lydboken for de minste inneholder også sanger.

Lytt til boken her!

Prøv Storytel gratis i 14 dager her!

10 lydboktips til påsken!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s